Hypotheek informatie

Wanneer je nu je eerste woning koopt heb je het voordeel van de historisch lage hypotheekrentes, maar ook wanneer je al een koopwoning hebt zijn er tal van mogelijkheden om te besparen op je hypotheek. Je kunt bijvoorbeeld oversluiten naar een andere (goedkopere) bank of extra aflossen op je hypotheek. Onderstaand geven we je een aantal mogelijkheden om je hypotheek goedkoper te maken:

-Oversluiten

Het kan zijn dat jouw rente veel hoger is dan de huidige hypotheekrente. Dan loont het de moeite om te laten berekenen of oversluiten de moeite waard is. Dit kan bij je huidige bank maar soms is het voordeliger om over te stappen naar een goedkopere hypotheekverstrekker. Houd er wel rekening mee dat een boete van toepassing kan zijn.

-Rentemiddeling

Bij steeds meer banken is het mogelijk om de rente te middelen. Er wordt dan een gemiddelde rente berekend over de periode die je nog te gaan hebt en een nieuwe rentevastperiode. Hiermee profiteer je tegen geringe kosten ook mee van de huidige lage rente.

-Extra aflossen

Op dit moment levert geld op een spaarrekening weinig tot niets op. Je zou dit geld ook kunnen gebruiken om een deel van je hypotheek met een hoge rente af te lossen. Houdt wel rekening met een boete als je meer aflost dan per jaar boetevrij mag van jouw bank.

-Aflosvorm wijzigen

Wanneer je nu een hypotheek hebt met een dure verzekering, kan het interessant zijn om de aflosvorm te wijzigen. In oude spaarverzekeringen zit vaak een (te) dure overlijdensrisicoverzekering en beleggingsverzekeringen hebben ook last van hoge kosten. Omzetting naar een andere hypotheekvorm kan dan meet zekerheid bieden én lagere maandlasten.

-Verlagen risico-opslag

Wanneer je een hypotheek hebt zonder NHG heeft de bank het risico wat zij lopen gedeeltelijk gedekt met een opslag op de rente. Deze opslag is afhankelijk van de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning. Wanneer jouw woning meer waard is geworden of de hypotheek is gedeeltelijk afgelost, loopt de bank dus minder risico en is het dus mogelijk dat je risico-opslag verlaagd kan worden.

Kosten
De meeste aanpassingen van jouw hypotheek kosten geld maar vaak verdien je deze kosten snel weer terug. Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je huidige hypotheek.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Klik hier
Website laten maken door Modual.